Over mij

Ik werk als anesthesioloog in een groot ziekenhuis in de Randstad. Na een dag, of soms een nacht, in deze drukke omgeving breng ik mijn vrije tijd graag buiten door in de polders, duinen of het strand rond Den Haag.

Als kind ging ik al met mijn vader mee, ijsvogels kijken en fotograferen aan de Geul in Limburg. Het samen buiten zijn voor dag en dauw, de stilte in de ochtend, het kabbelen van de Geul en de blauwe flits en fluitende roep van een voorbij vliegende ijsvogel! Dat gevoel, daar verlang ik steeds weer naar terug. Zo ben ik veel buiten en net zoals ik vroeger met mijn vader meeging, neem ik nu mijn kinderen ook mee op stap…. l’histoire se répète!

Vogels kijken is gaandeweg ook vogels fotograferen geworden. De techniek van het fotograferen en me hierin verder ontwikkelen is ook iets waar ik plezier aan beleef. Het contact met andere vogelaars en fotografen is leuk en leerzaam.

Tot slot schrijf ik graag over mijn fascinatie voor de vogels die op mijn pad komen. De columns in NRC Handelsblad zijn hier een uiting van. Je vindt deze onder ‘Publicaties’.

Ik fotografeer met een Nikon D500 of Z9 en een Nikon 500 mm-lens F5.6 PF, soms met een 1.4 converter. Heb je vragen, opmerkingen of een leuke waarneming gedaan? Laat het me weten!